Roman

I april 2021 kom min debutroman Ande-tagen ut på Lava förlag. Så här lyder baksidestexten:

”Våren 1984 går Jakob Rubinstein sista terminen i nian. Det är ett hårt samhällsklimat för en judisk pojke. Skoltoaletterna är fullklottrade av hakkors, rasistiska skämt viner genom klassrummet och inne i city drar heilande skinheads runt på gatorna. Att Jakob är av judisk börd är något han lärt sig att tala tyst om.

På en avdelning för senildementa ligger Jakobs farfar Isak. Av den charmerande klädhandlaren finns bara ett visset skal kvar. Han osar av vrede och väser fram svordomar med en främmande röst. En röst som kallar på Jakob.

Ande-tagen är en välskriven, hänförande och originell spänningsroman om hot, hat och den berusande lusten att hämnas.”

"Ande-tagen" av Daniel Goldmann, omslagsbild

Pjäser

På Colombine Teaterförlag hittar ni min ungdomspjäs Hej då, Elmavia. Det är en berättelse om vänskap, sorg och den svåra konsten att släppa taget. Den finns också i tysk översättning av Johannes Schmid på Drei Masken Verlag.

Här kan du läsa mer om Hej då, Elmavia på Colombines hemsida »

Tidigare har jag skrivit Den första gnistan för Teater Martin Mutter och Svenska Kammarorkestern. Jag har också dramatiserat barnböckerna Guji Guji och Lilla spöket Laban för Boulevardteatern samt Gittan och gråvargarna för Skottes Musikteater.

Den föšrsta Gnistan, regi Daniel Goldmann

Lilla spöket Laban, regi Daniel Goldmann
Guji Guji, regi Daniel Goldmann